Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu

Telefon : (0362) 234 41 84
WEB https://osmangaziiho.meb.k12.tr
Adres : Kılıçdede Mah. Muhittin Özkefeli Bulvarı Yunus Emre Sok. No. 16 İLKADIM / SAMSUN
VİZYON : VİZYONUMUZ; Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek.
MİSYON : MİSYONUMUZ; Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :İkili eğitim
Saatler : 07:20 - 12.50 (Sabah Grubu) 13:20 - 19:00 (Öğlen Grubu)
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce (Yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulaması mevcut olup, İngilizce ve Arapça seçenekleri vardır.)
Servis : Özel öğrenci servisi vardır.
Ulaşım : 1. hat ve 4. hat dolmuşları ve özel halk otobüsleriyle
Yerleşim Yeri : Kılıçdede Mah. Muhittin Özkefeli Bulvarı Yunus Emre Sok. No. 42 İLKADIM / SAMSUN (Yeni yapılan Samsun Adliye Sarayı´nın üst tarafında İlkadım İlkokulu´nun eski büyük binasındayız.)
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl ve İlçe Merkezinde, ulaşımı kolay bir mevkidedir.
Kontenjan Bilgileri : Okulumuz adres kayıt bölgesine göre kayıt almaktadır
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Sınavla öğrenci alımı yoktur.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okul LGS sınavlarında başarılı bir okuldur. % 10´luk öğrenci dilimine mezunlarının %28´i girmeyi başarmıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2021 yılında sınavla öğrenci alan Ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme oranı % 22 olmuştur.
Sportif Etkinlikler : Futbol, futsal, voleybol, satranç, atletizm, güreş, tekvando, karate, muay thai, dart, masa tenisi, bilek güreşi
Bilimsel Etkinlikler : Bilim Fuarı, Tubitak Araştırma Projeleri
Proje Çalışmaları : Yerel Projeler, Okul içi Projeler, Bakanlık projeleri uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ Projeleri (yürürlükte olan 1 proje bulunmaktadır. Başvurusu yapılan 3 projemiz mevcuttur.) e-twinning projeleri uygulanmaktadır.
Diğer Hususlar : Yabancı dil ağırlıklı sınıf uygulaması vardır. İsteğe bağlı olup, gerekirse yabancı dil seviye tespit sınavı yapılabilir.